NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Brussel, South Africa

  Recent Locations

   ARTONOV Festival Brussels in Brussel


   • ARTONOV Festival Brussels Photo #1
   1 of 1
   October 4, 2020

    

   Brussel, Northern Cape

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   ARTONOV Festival Brussels

   Het oorspronkelijke programma dat we al in februari 2020 afgerond hadden met kunstenaars en creaties uit België, maar ook uit Australië, Canada en Japan, moest naar aanleiding van de epidemie en haar impact op de internationale mobiliteit gewijzigd worden.

   Om tegemoet te komen aan de huidige gezondheidsnormen hebben we onze programmatie moeten aanpassen. Het thema voor deze editie, “wat de dag aan de nacht te danken heeft”, hebben we echter wel behouden, evenals onze zin voor artistieke avonturen die sinds de eerste dag onze grootste drijfveer is.

   De kunstenaars van deze editie verenigen Oost en West, grijpen naar het licht en betoveren haar om zo een wereld met meerdere transparanties te onthullen.

   De schaduw is echter nooit ver weg, noch de reflectie. In het Oudgrieks gebruikte men voor beide begrippen vaak hetzelfde woord gebruikt: “skia“. Schaduw en reflectie. Projectie van vorm, materie- en contourloos, afhankelijk van het bestaan van meerdere levende variabelen: de beweging, de lichtbron of het object zelf. Schaduw is tegelijkertijd duisternis, de hel, de onzichtbare wereld en de door de mystici begeerde diepte. Hij is onzeker en ontroerend. Cartoons en films amuseren zich met hem. En wij ook. Als het verlangen naar schaduw ons achtervolgt, dan ook omdat hij de doorbraak en de uitbarsting van het licht mogelijk maakt.

   Dit jaar kiezen we ook voor plaatsen met meer hedendaagse architectuur zoals COOP in Anderlecht en See U in Elsene. Hiermee willen we de aandacht vestigen op stadsprojecten die qua dimensie en waarden te vergelijken zijn met art nouveau en art deco. Beide stijlen blijven echter wel de rode draad in ons festival.

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates | Festivals

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near ARTONOV Festival Brussels. Book your stay now!